zaterdag 16 februari 2013

Sloep vissersboot rubberboot roeiboot

afdekzeil voor kleine bootjes
Rollercap wordt uitgerold
Voor de kleinere bootjes waren er tot voor kort niet veel mogelijkheden beschikbaar om de boot goed af te dekken. Een dekzeil zakt veelal in omdat deze niet goed ondersteund kon worden. Verticale paaltjes om er een tent van te maken vielen altijd om en een groot extern frame om het zeil omhoog te houden is nooit praktisch gebleken.

Op de boten beurs van Boot Holland in Leeuwarden heeft een bedrijf een nieuw type afdekzeil gepresenteerd, genaamd de Rollercap. Het bedrijf Bootzeil heeft het oprolbare dekzeil zo ontwikkeld dat deze binnen 2 minuten gemakkelijk op te zetten is, of beter gezegd uit te rollen is.

Voor kleine rubberboten als de zodiac, is de Rollercap een uitkomst. Deze kleine rubberboten zijn immers bedoeld om mee te varen en niet om erin te zwemmen.

Dekzeil voor klein bootje
Deikzeilen van Bootzeil

Ook voor kleine Open zeilboten is het zeil te bestellen via de website van Bootzeil. Het dekzeil heeft dan aan de voorkant een uitsparing voor de mast. De Rollercap kan perfect afgesteld worden op de contouren van de boot. Het zeil is te bestellen in verschillende maten en is altijd 50 cm in lengte te verkleinen door een innovatief systeem met klittenband.

Wij roepen gebruikers van de Rollercap op hieronder ervaringen te delen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten