zondag 10 juli 2016

Moderne Zeilmakerij Bootzeil

Innovatieve en moderne zeilmakerij Bootzeil

Bootzeil is een zeilmakerij die dekzeilen maakt voor verschillende soorten boten. Daarnaast doet Bootzeil aan maatwerk hoezen voor tuinmeubels, consoles van speedboten en spanzeilen. Op het moment zijn ze nieuwe hoezen voor scooters en fietsen aan het ontwikkelen.
Wat Bootzeil zo uniek maakt is hun werkwijze. Binnen Bootzeil zijn een paar types standaard dekzeilen die op bijna elk type particulier boot passen door middel van kleine aanpassingen. De klant heeft hierdoor altijd een mooi zittend dekzeil zonder hoge kosten. Ook is Bootzeil koploper met het maken van hoezen op maat door de vele keuzes die mogelijk zijn.
Door de instelling om te blijven ontwikkelen, innoveren en nieuwe markten te ontdekken is Bootzeil een snelgroeiend bedrijf. Bootzeil is in 2015 zelfs genomineerd voor de FD Gazelle Award. Dit is een award voor de snelst groeiende bedrijven binnen Nederland.

fd gazelle award


Geschiedenis

De grond van Bootzeil werd gelegd toen Michiel Stokman, eigenaar en oprichter van Bootzeil, in 2005 zich irriteerde aan de snelheid waarmee de natuur zijn sloep aantastte. Toen hij besloot een dekzeil te kopen schrok hij van de prijs, kon dit niet goed koper? Samen met zijn moeder heeft hij een dekzeil ontworpen en op haar naaimachine in elkaar gezet. De naaimachine heeft het niet gehaald, maar het eerste Bootzeil was die dag wel geboren.

bedankt mamma bootzeil


Michiel bedacht zich dat hij niet de enige particulier was met zijn probleem en begon aan de ontwikkeling van meerdere dekzeilen. Met deze uitgewerkte ideeën is Bootzeil, hoe wij het nu kennen, ontstaan. Door de blijvend innoverende projecten blijft Bootzeil een groeiend, levend bedrijf met potentie tot meer.

zeilmakerij haarlem

Bootzeil hoofdkantoor

In de afgelopen paar jaren zijn er vele hoogtepunten geweest binnen Bootzeil. Zo werd in 2007 patent aangevraagd op de speciaal ontworpen ‘Monkey clip’. Deze wordt gebruikt voor het afwerken van de rand van de dekzeilen. Daarnaast heeft Bootzeil in 2009 en in 2015 verschillende soorten zeildoek ontworpen in samenwerking met HeyTex Duitsland. Met deze hoogwaardige zeilen levert Bootzeil altijd goede kwaliteit. Ook is er patent aangevraagd op verschillende frames en (zelfbouw) systemen die gebruikt worden voor dekzeilen. In 2015 heeft Bootzeil de FD Gazelle Award voor snelt groeiende bedrijf in Nederland binnen gesleept.

Vestigingen

Hoofdkantoor

Het hoofdkantoor van Bootzeil is gevestigd in Haarlem. Hier werken de twee directeurs, Michiel Stokman en Colin Groos, twee administratief medewerkers, vier zeilmakers en een wisselende hoeveelheid stagiairs. Bootzeil is een erkend leerbedrijf. Studenten die op zoek zijn naar een leerzame stage in Harlem, raden we aan contact met Bootzeil op te nemen. 

In Haarlem vinden ontwikkelingen plaats. Bootzeil heeft altijd stagiaires die het bedrijf ondersteunt in het uitwerken van projecten en ideeën. Elk stagiair krijgt een project als opdracht die ze ontwikkelen of door ontwikkelen. Ook alle productieprocessen zijn in Haarlem. Binnen Bootzeil werken vier zeilmakers die alle dekzeilen, maar ook de hoezen in elkaar zetten. Als service punt, winkel en administratief hoofdkantoor hebben de twee administratief medewerkers het druk met verschillende soorten taken.



Verkooppunten

Naast Haarlem zijn er meerdere verkoop punten van Bootzeil. In Amsterdam zit een franchise winkel waar alle Bootzeilen in de regio van Amsterdam worden verkocht. In Leiden, Loosdrecht en Zeeland zitten winkels die voor Bootzeil verkopen. 

bootzeil amsterdam


Samenwerkingen

Bootzeil bereikt veel van haar doelen door samenwerking. Het nieuw ontwikkelde Endurance en Endurance + zeil is in samenwerking met HeyTex Duitsland tot stand gekomen. Door samen te streven naar het perfecte zeil wat aan al Bootzeil haar eisen voldoet en tijden van hard werken, zijn deze zeilen nu vol in gebruik.
Voor de onderdelen van zeilen die massaal nodig zijn krijgt Bootzeil hulp van de vrouwengevangenis in Nieuwersluis, de gevangenis in Ter Apel en de Snuffelmug in Haarlem. Deze samenwerking vindt voornamelijk in de winter plaats, als Bootzeil haar voorraden aanvult.